vizier

Mieren

Mieren kunnen zeer vasthoudend zijn als ze eenmaal iets van hun gading hebben gevonden, want ze zetten een geurspoor uit naar de lekkernij die ze gevonden hebben en blijven daardoor telkens terugkomen. Om overlast te vermijden is het nuttig om zoveel mogelijk naden en kieren, waardoor de mieren binnen kunnen komen, te dichten. Ook doorvoeren van leidingen door de vloer, want soms zitten de mierennesten in de kruipruimte. Als overlast desondanks blijft, is het noodzakelijk om het nest op te zoeken en dit te bestrijden, om een eind te maken aan de overlast.

mieren2

 

Levenscyclus van mieren

Volwassen vrouwtjes mieren of koninginnen mieren overwinteren en leggen eitjes in het voorjaar. De witte larven zonder poten komen 3 - 4 weken later uit de eitjes en worden door de koningin gevoed met een afscheidingsproduct van haar speekselklieren totdat ze volgroeid zijn en verpoppen. De poppen vormen de bekende "mieren eitjes" worden later de volwassen werkster mieren. Deze steriele vrouwelijke "werksters" hebben als taak de voedselaanvoer en vervolgens de zorg voor het broed. Seksuele vormen worden later in dat jaar geproduceerd. De gehele levenscyclus van mieren neemt ongeveer twee maanden in beslag en de mierenhoop kan een aantal jaren blijven bestaan.

Hulpmiddelen

Vanaf nu kunt u verschillende materialen en producten via de webshop van Boerenwinkel snel en eenvoudig bestellen.

Klik op de link.

Boerenwinkel.nl

Sijben Ongediertebestrijding | 06-53367229 / 0475-334041 | Privacyverklaring | Algemene leveringsvoorwaarden | website: Drukkerij Bongers Roermond