vizier

Zilvervisjes en papiervisjes

Zilvervisjes en papiervisjes zijn afgeplatte, langwerpige insecten, met drie lange staartachtige aanhangsels aan het uiteinde van het achterlijf (ook wel de Franjestaart genaamd). Ze kunnen tussen de 0,5 en 2 cm lang worden. De samengestelde ogen zijn klein of geheel afwezig en staan ver uiteen. Het achterlijf bestaat uit elf segmenten, waarvan het laatste vaak is gereduceerd. De eieren zijn ovaal en ongeveer 0,8 mm lang.

 

Levenscyclus & gedrag van zilvervisjes en papiervisjes

De ‘visjes’ leven in het donker tussen papier en in boeken of op vochtige plekken. Als de plek waar ze zich verbergen belicht wordt gaan ze snel op zoek naar een nieuwe plek om zich te verstoppen; dat is meestal op de rug van een boek of in de vouw tussen de bladzijden. Vrouwelijke zilvervisjes of papiervisjes leggen ongeveer 100 eitjes in hun leven. Eitjes worden in groepen tot maximaal 3 tegelijk gelegd. Deze eitjes komen uit in zes weken. De kleine zilvervisjes en papiervisjes zien er hetzelfde uit als volwassen alleen zijn ze nog wit van kleur. In vier tot zes weken krijgen ze de volwassen kleur. Volwassen zilvervisjes en papiervisjes kunnen 2 tot acht jaar oud worden. Ze zijn geslachtsrijp in 3 tot 24 maanden en komen vaak het huis binnen door mee te liften met oude boeken en kranten, oud papier en oude kleding.

 

Zilvervisjes en papiervisjes bestrijden

Wij bestrijden zilvervisjes en papiervisjes volgens de laatste wetenschappelijke en milieuhygiënische inzichten. Na een uitgebreide inspectie wordt met gebruik van effectieve, in Nederland toegelaten bestrijdingsmiddelen, een eind gemaakt aan de heersende overlast!

Hulpmiddelen

Vanaf nu kunt u verschillende materialen en producten via de webshop van Boerenwinkel snel en eenvoudig bestellen.

Klik op de link.

Boerenwinkel.nl

Sijben Ongediertebestrijding | 06-53367229 / 0475-334041 | Privacyverklaring | Algemene leveringsvoorwaarden | website: Drukkerij Bongers Roermond